Fönster och dörrar

Husets fönster och dörrar ger både utsikt och insyn. Att välja snygga och praktiska fönster tar sin lilla tid. Det är viktigt att ta med alla faktorer för att kunna fatta ett bra beslut.

Dörrar

Valet av dörr är inte det lättaste. Förutom att det finns en uppsjö av olika modeller rent utseendemässigt finns det materialmässigt också vanliga dörrar och säkerhetsdörrar. En säkerhetsdörr skyddar effektivt mot inbrott där tjuvarna använder dörren som utforslingsväg. En dörr som inte kan forceras försvårar tjuvarnas arbete markant även om de kan ta sig in via fönster. Större föremål som tv-apparater blir mycket svårare att få med sig fönstervägen. Kanske förebygger du helt inbrott genom att visa upp en säkerhetsdörr för inbrottstjuvarna. n säkerhetsdörr kan givetvis kompletteras med säkrare modeller av fönster.

Fönster

Om du ska byta fönster på ditt hus kan vi verkligen rekommendera dig att välja treglasfönster. De gör att huset läcker mindre värme under vintern, samtidigt som de släpper igenom mindre värme under sommaren vilket ger en behagligare inomhusmiljö. Vintertid gör den extra isoleringen i treglasfönster att du kan spara mycket pengar på uppvärmning.

Tänk också på att välja fönster som är lätta att underhålla. Fönster utan eller med få spröjs gör fönsterputsning enklare och snabbare. Spröjs är de utanpåliggande lister som gör att ett stort fönster delas upp i många mindre.

vv-300

 

Myggnätsfönster för god sömn

Något av det mest irriterande som finns är när du går och lägger dig och plötsligt hör hur en mygga surrar någonstans i rummet. Du tänder lampan och sätter dig upp för att se vart myggan tagit vägen, men då finns den inte där. Du upprepar proceduren ett antal gånger utan att få bort myggan och på morgonen hittar du ett kliande myggbett någonstans på kroppen. Det är enkelt att undvika detta genom att köpa ett myggfönster som gör att du kan ha fönstret öppet dygnet runt under de varma och ljumma sommarnätterna utan att de irriterande surrande myggen kommer in i rummet.

Många fördelar

Ett myggfönster förhindrar inte bara mygg utan även flugor och andra insekter från att komma in och du får möjlighet att vädra ditt hus och släppa in fräsch sommarluft tillsammans med härliga sommardofter. Många upplever det svårt att somna på nätterna när sovrummet är kvavt och varmt, och att öppna fönstret mot kvällen för att äntligen släppa in lite luft kanske verkar som en bra idé men så fylls rummet med diverse insekter och du kommer inte att kunna somna i alla fall.

Myggnätsfönster finns idag i många utföranden och oavsett hur ditt fönster ser ut eller är placerat kan du hitta ett myggnät som kommer att se till att frisk luft kommer in och låter dig sova om nätterna samtidigt som insekterna hålls ute. Myggfönster finns för de flesta fönster och det handlar mest om vilka behov du har. Vill du att myggfönstret ska vara på plats hela tiden, eller vill du enkelt kunna förflytta det till ett fönster i ett annat rum? De flesta myggfönster är lätta att sätta upp och flytta mellan fönster, och om det passar dig bättre finns även myggfönster som du spänner över fönstret med kardborrband som är enkla att ta bort om du ibland vill ha fönstret helt stängt.