Inspiration

När man renoverar har man förstås chansen att göra om sitt boende ganska rejält, och det behöver inte ens bli så dyrt. Många mindre förändringar kan ge rummen en helt ny känsla. Sådana knep som att måla takfärgen någon decimeter ner på väggen, sätta en dekorativ list där färgen slutar och tapetsera från listen och nedåt kan ge en helt ny känsla av rymd. Hos Nyhems färghus kan du hitta mer inspiration.

Självklart bör man låta sig inspireras av andra. Innan man startar en renovering har man säkert börjat skapa sig en bild av hur rummen ska se ut när de är klara, vilken färgskala, vilken belysning och så vidare. Det här är ju alldeles utmärkt så länge man förstår att man kan inte blanda stilar hur som helst.

Många köper inredningstidningar för att bland reportagen hitta något, men den vanligaste inspirationskällan i dag är sannolikt Pinterest. Pinterest är ett social nätverk med fokus på bilder, där man kan leta upp bilder på till exempel sovrum. De bilder man inspireras av kan man lägga i en ”egen” mapp, och efter några dagars letande har man massor med inspiration i sin egna mapp.