Kök

Köket är ett av de utrymmen i huset som ofta blir eftersatt under åren. Att förnya ett sovrum kanske bara behöver nya sänggavlar och gardiner, men ett kök är ett större ingrepp, som oftast behöver hjälp av fackman.

Mindre renoveringar som att byta en eller flera hushållsmaskiner är oftast inte så svårt att utföra. Dessa maskiner har standardmått, och nya maskiner passar utan större problem in i köket. Däremot kräver det en del arbete för att välja de nya vitvarorna. Det finns ett mycket stort utbud, och det bör gå att hitta vitvaror som har de egenskaper man vill ha. Ett annat enkelt sätt att förnya sitt kök är att byta ut sitt matbord med tillhörande stolar. Är det just det du funderar på att göra så kan vi rekommendera Käkeläs matbord.

Vid större renoveringar behöver man fundera igenom planlösningen extra noggrant. En ganska viktig aspekt är bänkytor. Äldre kök har ofta dåligt med ytor, och vid en renovering kan man öka det. Var också öppen för att placera till exempel diskhon på ett annat ställe. Det kräver förstås ny rördragning, som dock säkerligen döljs av underskåpen. Oberoende av hur mycket man ändrar finns stor anledning att se över belysningen i köket.