Inspiration och tips

När man får möjlighet att renovera en trädgård är det en utmaning att välja ut de växter man vill ha och hur trädgården skall byggas upp. Ett problem är ju onekligen det enorma utbudet av växter. Även när man tagit hänsyn till klimatzon och jordmån finns det en hel del av välja bland.

En inspirationskälla man inte skall missa är trädgårdar i den egna omgivningen. Den som ägnat några trevliga söndagspromenader åt detta har ett hyggligt grepp om vilka växter som verkar trivas den klimatzonen och med traktens jordmån. En stor inspirationskälla är även de trädgårdstidningar som finns, som ofta visar upp fantastiska trädgårdar. Man kan få mycket tips från dessa, men var medveten om att många vackra växter kräver mycket tid.

Tips kan man även hitta på nätet. Här finns allt från ”proffsträdgårdar” till nybörjarens första försök. Det finns också en väl utbyggd byteshandel, där privatpersoner skickar varandra fröer och växter. En klassiker i sammanhanget är ju frökatalogen, som numera också flyttat ut på nätet!