Färg

Färg är viktigt i många sammanhang, och i samband med renovering passar man ofta på att ändra färg på både inner- och ytterväggar. Det går förstås bra att helt enkelt måla på väggar, men man kan även tapetsera om med tapeter i olika färger och mönster.

När man väljer färg finns det väl egentligen inget som kan sägas vara rätt eller fel, men man bör kanske vara medveten om att vissa färger uppfattas som kalla, andra som varma. Röda toner uppfattas oftast som varma och blåa toner som kalla. Nu är det ingen absolut sanning, färgupplevelse är mycket individuellt, men man bör ändå fundera igenom vilken färgton man vill ha.

När man väljer färg eller tapeter är ett vanligt misstag att inte se effekten av stora ytor. Ett färgprov, kanske stort som en handflata, kan ge ett helt annat intryck när man målat ett helt rum i färgen. En ofta förekommande teknik är att blanda färger genom att man har en fondvägg som är lite mer dominerande i färg eller mönster och övriga väggar i mer tillbakadragna färgtoner.

För riktigt bra färtg av hög kvalitet rekommenderar vi färgbutiken Kungsgatan 69 i Eskilstuna.