Plisségardiner för alla typer av fönster

Plisségardiner är ett mycket populärt och modernt solskydd som numer även kan fungera som en originell och speciell inredningsdetalj. Med det stora sortiment som finns på marknaden idag där flera hundratals olika färger, material, mönster och kvaliteter samsas finns det något för alla. Ett enkelt sätt att uttrycka din unika personlighet.

plissegardiner

Fördelaktig specialbeställning

Om du bestämt dig för att täcka dina fönster med en snygg plisségardin är det att rekommendera att du specialbeställer den. Gardiner som är färdigtillverkade går att köpa billigt på stora varuhus, men risken finns att produkten inte passar i just ditt fönster när du kommer hem. Dessutom är möjligheterna oändliga när man beställer på internet idag.

Du börjar med att välja typ av material, färg och mönster, samt i vilken riktning du vill att gardinen ska dras upp och ned. Du kan även lägga till ytterligare detaljer så som grad av mörkläggning/ljusinsläpp, samt välja och vraka bland ovanliga former – exempelvis om du har ett ovalt eller runt fönster. Efter att ha mätt den fönsterkarm som plisségardinen ska täcka lägger du din unika beställning. När din vara kommer är det mycket enkelt att montera den själv med några simpla verktyg. Vissa företag erbjuder även hemleverans och montering till ett bra pris.

Tips och inspiration

Möjligheterna är i princip oändliga med plisségardiner. Du kan likaväl ha dem inomhus som en välfungerande rullgardin vars mörkläggning effektivt stänger ljuset ute, som i uterummet där de även fungerar som en extra isolering. Genom att beställa motoriserade gardiner kan man även låta gardinerna styras automatiskt av ljuset eller manuellt med fjärrkontroll.

Ovanliga fönsterformer är inget problem och du kan hitta rätt plisségardin för såväl runda fönster som ovala, snedställda eller panoramafönster. Gardinen kan vara matt, blank, transparent eller helt mörkläggande, och den miljömedvetne kan välja en med eko-märkning.