Anlita städhjälp i hemmet

Att få hjälp av t.ex. Balanzen med hemstädning är något som har blivit allt vanligare under de senaste åren. Städning tar mycket tid, ork och energi, vilket inte alla har. Den största gruppen som anlitar städhjälp är barnfamiljer, då det hjälper till att frigöra mer tid för familjen. Städhjälp är också bra för äldre och sjuka som inte har tillräckligt med ork för att städa.

Behöver du hjälp med flytt i Mariestad, Skara, Lidköping, Falköping, kontakta Skövde stadsbud.

Vanligast är att köpa städning varannan vecka, vilket brukar inkludera dammsugning, våttorkning av golv, dammtorkning, tömning av papperskorgar och rengöring av badrum. Fönsterputsning är oftast inte inkluderat men kan köpas som en extratjänst.

Städhjälp till halva priset

Sedan RUT-avdraget infördes 2007 har det blivit allt vanligare att få städhjälp i hemmet. Med RUT-avdraget får man upp till 50 % avdrag på hushållsnära tjänster, vilket gör det betydligt billigare för alla att få hjälp med städningen. Avdraget för städningen dras direkt på fakturan. Kunden betalar hälften av priset för städningen till städföretaget. Din städfirma ansöker sedan om resterande betalning från Skatteverket.

Fördelar med städhjälp

Professionella städare har den rätta kunskapen för att utföra jobbet med goda resultat. De vet hur man städar effektivt, vilka rengöringsmedel som passar bäst och har samlat på sig husmorsknep som gör att städningen blir noggrant utförd.

Städhjälp i hemmet frigör mer tid för annat, till exempel till att umgås din familj. Det kan också vara en stor hjälp för äldre och sjuka eller personer som jobbar mycket.

Hur det går till

Bestäm hur mycket och hur ofta du behöver hjälp med städningen. Det går också att köpa engångstjänster om du föredrar det. När du kontaktar städfirman kommer de att gå igenom med dig vad som ska städas och hur mycket det kommer att kosta. Berätta om du har några andra behov eller instruktioner som städfirman behöver veta. Det är också bra att ta reda på om städfirman har några försäkringar eller miljömärkningar som kan vara bra att känna till.