En lyxigare sömn

The White PlotEn god natts sömn är ofta nyckeln till en bra och produktiv följande dag. Sömn kan påverkas av tusentals olika faktorer, men en tumregel är att sova i bekväma och sköna sängkläder. Det finns mer exklusiva sängkläder av finare kvalitet, som blir alltmer populära. Dessa sängkläder är ofta otroligt mjuka och tunna för att ge bästa möjliga sömn till alla som väljer att använda dess lyxiga sängkläder. Dessa lakan är ofta skapade i material som siden, bomull (specifikt egyptisk bomull), linne, satin och så vidare. Vad som gör dessa sängkläder så pass exklusiva är dess höga trådtäthet, alltså hur många trådar är sydda inom en viss yta av lakanet.

Trådtäthet

Kvaliteten på lakanen är alltså beroende på denna siffra. Högre trådtäthet innebär ett mjukare och lenare lakan som oftast håller längre och blir ej förstörda i tvätten eller liknande. Tekniskt sett innebär trådtäthet antalet trådar vävda ihop i en kvadrattum. Man räknar både våg- och lodrätt, är det alltså 100 trådar lodrätt och 100 trådar vågrätt ligger trådtätheten på 200. Det sägs att alla sänglakan med en trådtäthet över 200 kommer kosta lite mer men som sagt ger en skönare sömnupplevelse. Till exempel egyptisk bomull som är ett av de mest exklusiva materialen till sängkläder i världen, brukar trådtätheten ligga på 300 och uppåt.

Egyptisk bomull

Egyptiska bomullslakan klassificeras som några av de mest exklusiva sängkläderna i dagens samhälle. Egyptisk bomull kommer från en planta som heter Gossypium Barbadense som är samma växt som pima bomull kommer ifrån. Egyptens klimat gör att växterna producerar en bomull i längre fibrer än någon annan, vilka i sin tur spinns till extra fina trådar som resulterar i ett högkvalitativt tyg. Exklusiva sängkläder av högsta kvalitet handlar alltså om fiber. Ett längre fiber skapar ett starkare tyg med ett högre trådantal i sig vilket innebär bättre kvalitet. Egyptiska bomullsfibrer anses av många vara bäst på grund av deras längd, styrka och mjukhet.

Beställ hem till dörren

Är man ute efter dessa högkvalitativa, exklusiva sängkläder går de att köpa i flera olika butiker med inriktning mot exklusiva produkter. På nätet kan man hitta vackra tyger i hög kvalitet och få dem hemskickade direkt till din dörr. Webbutiken The White Plot erbjuder dessa tjänster. Idén bakom webbutiken är att erbjuda sängkläder i nordisk design med modern och avskalad stil, i de skönaste och mest populära tygen från Europa och USA. The White Plot har valt ut 6 olika tyger så alla har möjlighet att hitta rätt material för dem. I webbutiken kan man hitta allt för en lyxig sängbäddning och de kan frakt varorna hem till din dörr eller för avhämtning vid närmsta utlämningsställe.