Rengöringsmedel för hemmet

Att rengöra hemmet är en viktig uppgift som bör tas på största allvar. Oavsett om du städar din bostad på egen hand eller väljer att anlita en städfirma är det viktigt att badrum, kök och golv rengörs med jämna mellanrum för att undvika att bakterier samlas, vilket kan leda till allergier och i extrema fall även skadedjur och sjukdomar. En ren och fräsch bostad är att rekommendera av många skäl.

Välj rätt rengöringsmedel för ett perfekt resultat

Det finns idag en uppsjö av moderna rengöringsmedel som alla lovar att göra helt rent på bara några sekunder. Produkter som är speciellt framtagna för badrum, kök, golv eller fönster ger ofta ett bra resultat och ska användas på det område de avser, för att undvika att de förstör känsliga ytor. Rengöringsmedel för badrum kan till exempel skada och fläcka speglar och glasbord, medan ett medel för fönsterputs har minimal effekt på ett smutsigt badkar som kräver en fett- och smutslösande produkt av annan karaktär. Även mer naturliga rengöringsprodukter som grönsåpa eller att bara rengöra med material från vår natur som till exempel pressad citron växer i popularitet, och även om de kan vara både kostnadseffektiva och skonsamma mot miljön kan de upplevas som något veka tungjobbade när det kommer till smutsiga badrum eller golv.

Miljövänliga rengöringsmedel för en hållbar framtid

Oavsett om du rengör golv, fönster eller kök resulterar ofta städningen i att smutsigt vatten som innehåller rengöringsprodukter hälls ut i avloppet eller spolas ner i vasken eller toaletten. Där blandas det med övrigt vatten och blir en del av kretsloppet med vatten som släpps ut i naturen för att sedan komma tillbaka i våra kranar och duschar. Genom att välja miljövänliga rengöringsmedel från Gröna Gredelina skonar du både kranar, avlopp och vattendrag och bidrar till en skonsam hantering av jordens resurser.