Välj rätt duntäcke

Det finns många olika täcken att välja mellan idag och det är viktigt att du väljer ett täcke som gör att du sover gott. Det är också viktigt att du varken blir för varm eller för kall. Därför kan det vara bra att investera i två täcken – ett varmare duntäcke för årets kallare månader och ett tunnare täcke till sommaren. Ju mer dun som täcket innehåller, desto mjukare och varmare blir det. Ett bra duntäcke bör bestå av åtminstone 90 % dun. Täckena delas vanligen in i värmeskalor i form av svalt, medium eller varmt täcke. Du avgör själv vilket som passar dig och värmen i ditt hem bäst.

Fördelar med duntäcken

Det finns många fördelar med att välja ett duntäcke framför syntettäcken. Till att börja med har dunet en naturlig förmåga att andas, vilket gör att det lättare håller dig behagligt varm under natten än syntettäcken. Duntäcken avger nämligen fukt bättre, så om du lätt svettas under natten är duntäcke ett bra alternativ. En annan fördel med täcken som innehåller dun är att de ofta är lättare än andra täcken, vilket upplevs som behagligt för många. De är fluffiga och mjuka, men för bästa komfort bör du kontrollera att täcket innehåller mycket dun och har hög bärighet, vilket gör att det känns fluffigt.

Var kan jag hitta duntäcken?

Idag kan du hitta duntäcken i många affärer, såväl fysiska butiker som butiker på internet. Om du väljer att klicka hem ett täcke online är det viktigt att du läser på om täckets egenskaper, så som hur mycket dun det innehåller samt att du väljer rätt modell och variant utifrån din säng, hem och personliga behov. Ett ställe där du kan hitta högkvalitativa och behagliga duntäcken är The White Plot. Inte nog med att de är luftiga och sköna, de finns dessutom i många storlekar. Det här gör att de passar i de flesta hem, oavsett hur just din säng är utformad.